Totul a inceput cu aproximativ 2 luni in urma. Pe atunci (ca de altfel in cam toata "tineretea" mea), faceam destul de multe excese, alcool, tutun, foarte putin somn. In general am fost o persoana sociabila, mi`a placut tot timpul sa am multi prieteni, sa ies mult, sa ma distrec, am fost destul de extrovertit, asa ca nush ce dreq cauta boala asta la mine
La inceput dupa angajare acest mod de viata nu e nici o problema... o luna, doua, trei, dar apoi aceasta oboseala se acumuleaza. Cred ca asta a fost un factor important, desi eram obisnuit cu stilul aceasta de viata (putin somn, excese), cred ca si`a pus amprenta si faptul ca eram anajat, "legat" de un program fix, acesta fiind un factor de stres si nemultumire in plus pentru mine (cred ca sufar si de ergofobie
Intr`o zi dupa lucru am mers sa ma intalnesc cu o veche cunostinta la un prieten comun. Planul era sa ne adunam mai multi, stam la o poveste, fumam ceva iarba, apoi iesim in oras o berica sa continuam distractia. Toate au fost ok, a aparut si o narghilea, am bagat cateva tigari, am bagat si la nargilea, glumeam, radeam, radeam mai mult, cum se face. La un moment dat insa cand am inghitit odata in sec am simtit ceva ciudat. Parca inghiteam greu, mai exact parca mi se bloca limba chiar in pozitia aia in care nu poti sa respiri atunci cand inghiteam in sec. Era foarte ciudat si inspaimantator, aveam si impresia ca o sa imi inghit partea din spate a limbii (sau ma rog, o sa ramana intr`o pozitie cum sa`mi blocheze accesul aerului). Teama crestea treptat, cu cat imi "dadeam seama" in ce "pericol" eram. Aveam impresia ca o sa mor in scurt timp, sufocat. O panica incredibila m`a cuprins, cu atat mai mult cu cat ma gadeam eu ca prietenii mei care radeau de nebuni de pe urma ierbii fumate, nu ar fii in stare nici ca cheme o ambulanta. Am inceput sa tremur tare, aveam o senzatie foarte puternica de lesin. Ma foiam de colo colo foarte agitat, nu ma puteam controla, nu aveam suficient aer. Inca o chestie ciudata (care cred ca se datora si faptului ca am consumat iarba) a fost modul in care ma percepeam pe mine. Ca ma intelegeti (cei care nu ati trecut prin aceste stari), panica ma cuprinsese in asa hal incat simteam ca imi explodeaza capul, simteam ca pierd controlul. De exemplul, incepeam sa vorbesc cu cineva si in partea "constienta" a creierului deja imi veneau alte ganduri (legate de faptul ca o sa mor
Au fost cateva ore de cosmar, care s`au continuat si in oras (imi era frica sa ma duc acasa, aveam impresia ca o sa lesin undeva, asa ca am iesit si eu apoi in oras). Senzatiile de panica si deces iminent s`au mai domolit, insa tot simteam o galma in gat si acceasi chestie cu dificultatea in a inghiti in sec. Ajuns acasa, aceasi senzatie anxioasa a continuat, simteam o stare de panica tot timpul, dificultate in a respira, in a inghiti. Cu greu, dupa mai multe ore de agitatie si spaime, am reusit intr`un final sa adorm...
Asta a fost primul episod, au mai urmat, cel putin la fel de distractive, dar despre alea o sa va povestesc in alte posturi.
Va urma.