Sentință definitivă pentru șoferiţa care a accidentat mortal două fete în zona Andronache

Sentință definitivă pentru șoferiţa care a accidentat mortal două fete în zona Andronache

După aproape doi ani, Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o definitiv la 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare pe şoferiţa care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală, în februarie 2021.

Decizia vine după ce CAB a respins apelul şoferiţei şi a menţinut sentinţa aplicată în august 2022 de Tribunalul Bucureşti, potrivit Agerpres

Sentință definitivă în cazul șoferiței care a accidentat mortal două fete

Marcela Leonte a primit 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Așadar, aceasta va face 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

De asemenea, membrii familiilor celor două fete vor primi despăgubiri de peste 800.000 de euro reprezentând daune morale şi materiale.

Tragedia a avut loc pe 27 februarie 2021, când Marcela Leonte, în vârstă de 57 de ani, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală și a lovit un stâlp. Mașina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o tânără de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice.

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Din păcate încheiem seara cu o veste tristă

ULTIMA ORAVeste Soc In Showbiz! Este Vorba Despre Indragitul Radu Pietreanu

Anamaria Prodan a împărțit pumni și picioare unui TikToker cunoscut. De la ce a pornit totul