Un nou cutremur puternic în Turcia. Primul bilanț al victimelor, mai multe clădiri s-au prăbușit

Un nou
cutremur puternic în Turcia. Primul bilanț al victimelor, mai multe
clădiri s-au prăbușit

O nouă alertă în Turcia! Un cutremur de peste 5 grade pe scara Richter s-a produs, luni, la ora 12:04, în estul țării, într-o

zonă deja afectată de seismele din ultimele săptămâni. Epicentrul său a fost cartierul Yeșilyurt din orașul Malatya. Ulterior, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean a revizuit magnitudinea la 5,2.

Un nou cutremur a lovit Turcia

Update 27 februarie, ora 13.58. Cel puțin o persoană și-a pierdut viața și alte 69 au fost rănite în cutremurul din Malatya, a anunțat șeful Agenției turce pentru gestionarea dezastrelor (AFAD), Yunus Sezer.

Un seism puternic a lovit, luni, estul Turciei, a transmis Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC). Cutremurul a avut loc la o adâncime de doar 5 kilometri, potrivit EMSC, care anunțase iniţial o adâncime de

10 km.

Cutremurul de luni s-a produs la trei săptămâni după dezastrul din sudul Turciei, soldat cu peste 50.000 de morţi (bilanț ce cuprinde și Siria vecină). Din 6 februarie s-au înregistrat peste 9.000 de replici, activitatea seismică intensă distrugând sau afectând puternic peste 173.000 de clădiri. Peste două milioane de oameni au rămas fără adăpost, conform datelor autorităţilor turce.

Se cere demisia lui Erdogan

Până acum, Turcia a arestat 184 de persoane suspectate de responsabilitate pentru prăbuşirea clădirilor în cutremurele din această lună, iar anchetele se extind, a afirmat, sâmbătă, Ankara. Iar scaunul președintelui Recep Erdogan se clatină, după ce fanii echipei Fenerbahce Istanbul i-au cerut demisia în

timpul meciului cu Konyaspor (4-0), în weekend.

Suporterii turci au scandat „Demisionează omule!”, cu referire la preşedintele Erdogan, şi „Jos Guvernul”. De asemenea, în videoclipul distribuit pe platforma fanilor lui Fener, Tek Yol Fener, se vorbeşte despre „20 de ani de minciuni şi fraude”.

Recep Tayyip Erdogan se află la putere de două decenii. După valul de seisme, foarte mulţi turci au acuzat guvernul de la Ankara că nu a pregătit populaţia cu privire la astfel de situaţii şi nici nu a acordat importanţă modului în care dezvoltatorii imobiliari au construit blocurile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Din păcate încheiem seara cu o veste tristă

ULTIMA ORAVeste Soc In Showbiz! Este Vorba Despre Indragitul Radu Pietreanu

Anamaria Prodan a împărțit pumni și picioare unui TikToker cunoscut. De la ce a pornit totul