Un turist american a vandalizat statuia lui Iisus din Ierusalim (VIDEO)

Un turist american a vandalizat statuia lui Iisus din Ierusalim (VIDEO)

Un turist evreu-american a vandalizat, joi 2 februarie, o statuie a lui Iisus dintr-o biserică catolică din Ierusalimul de Est, relatează presa internațională.

Turistul evreu care are cetățenie americană a intrat joi într-o biserică din Orașul Vechi al Ierusalimului, a lovit cu un ciocan o statuie veche de un secol care îl înfățișează pe Iisus Hristos.

Turistul a răsturnat apoi statuia lui Iisus înainte ca forțele de securitate de la fața locului să-l imobilizeze, spun oamenii bisericii.

Presupusul incident s-a petrecut joi dimineață în interiorul unui complex de pe Via Dolorosa, care conține bisericile Drumul Crucii și Sanctuarul Flagelării.

Ce a strigat turistul în timp ce distrugea biserica

„Capitolul 20 din Exod spune că nu poți avea idoli în Ierusalim. Aceasta este cetatea sfântă”, a strigat bărbatul în timp ce gardianul îl ținea la pământ.

„Lasă-mă să-mi pun Kippah”, a insistat bărbatul. Kippah este o șapcă de craniu purtată de bărbații evrei ortodocși.

Majed al-Risheq, gardianul de la fața locului, a declarat pentru The New Arab că presupusul atacator a intrat în complex împreună cu un grup de vizitatori și turiști.

„Mulți catolici vin aici pentru a face Calea Crucii”, a spus al-Risheq.

Preotul catolic care a postat imaginile pe Twitter spune că actualul guvern de la Ierusalim este vinovat pentru atitudinile anti-creștine ale evreilor.

„În această dimineață, un extremist evreu a atacat statuia Mântuitorului biciuit din Capela #Flagelație, prima oprire pe celebra #ViaDolorosa din #Ierusalim. Bine ați venit în noul Israel, care urăște creștinii, încurajat și susținut de actualul guvern!”, a scris preotul catolic.

„Religia trebuie să unească oamenii, nu să-i dezbine”

Agentul de securitate a mai spus: „A avut un ciocan cu el și a încercat să mă rănească, dar l-am învins”, a spus al-Risheq.

Statuia a fost adusă din Spania în 1912, a spus Eugenio Alliata, un arheolog și preot italian care trăiește în Ierusalim de zeci de ani.

„Statuia lui Isus a fost distrusă în această dimineață chiar în biserica unde comemorăm patima lui Isus, suferința lui Isus”, a declarat arheologul italian pentru TNA.

„Religia trebuie să fie ceva care să unească oamenii, dar uneori oamenii sunt doar în aparență religioși, dar în interior nu sunt”, a adăugat el.

Ce a transmis Poliția din Ierusalim

Într-o declarație transmisă presei, poliția israeliană spune că suspectul era un turist american de peste patruzeci de ani. Poliția a spus că investighează posibilitatea ca suspectul să aibă probleme de „deficiență mintală”.

„Luăm foarte serios daunele aduse instituțiilor și sit-urilor religioase. Poliția va continua să acționeze împotriva actelor de violență și vandalism în locurile sfinte ale tuturor religiilor”, a transmis poliția israeliană.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Din păcate încheiem seara cu o veste tristă

ULTIMA ORAVeste Soc In Showbiz! Este Vorba Despre Indragitul Radu Pietreanu

Anamaria Prodan a împărțit pumni și picioare unui TikToker cunoscut. De la ce a pornit totul